Spring naar toolbar
voedingsadvies

Je hebt een hond waarvoor je een goed voedingsadvies wilt hebben. Dan ga je naar de dierenarts, een dierenwinkel of een voedingsdeskundige. Je vraagt het in het park aan iemand met een hond, je gaat boeken lezen of je bezoekt allerlei Facebookgroepen. Ben je dan tevreden met de uitkomsten?

Wat is een echt goed voedingsadvies?

voedingsadvies

Hond met vleesbot

Een echt goed voedingsadvies is het advies wat goed is voor jouw hond en past binnen jouw mogelijkheden en je eigen omstandigheden.

Stel je komt in een dierenwinkel en daar adviseert men je een merk wat vrij duur is maar niet past in je budget. Dan is het zaak om een merk te vinden wat wel past bij je hond en ook bij je budget.

En wie geeft dat voedingsadvies? Ga je op zaterdag naar een speciaalzaak dan heb je kans om een scholier te treffen. De vraag is dan of je daar een goed advies krijgt. Of een eigenaar die alleen dat voer met de meeste marge wil verkopen.

Kom je bij de dierenarts, waarvan er in de hele opleiding weinig aan voedingsleer is gegeven, zal deze je sturen naar het merk wat ze hebben behandeld tijdens de opleiding. Bijvoorbeeld Hill’s of Royal Canin. Vind dan maar een dierenarts die wel voldoende kennis over voeding in huis heeft.

Dan het park of Facebook. Krijg je daar goed advies? Kort gezegd: neem ze nooit zo maar aan. Elke hond is anders en zeker als jij een probleem ervaart (veel en/of stinkende poep, huidschilfers of maag-/darmklachten) is het goed om bij een deskundige na te vragen.

Waar wel een goed voedingsadvies?

voedingsadviesBij een voedingsdeskundige kun je terecht voor een goed voedingsadvies. Deze heeft een pittige opleiding gehad, is steeds bezig met bijscholing en houdt alle trends in de gaten. Voedingsdeskundigen kunnen:

  • een duidelijk advies geven waarbij de hond centraal staat;
  • de juiste voeding zoeken binnen het budget van het baasje;
  • doorverwijzen naar een specialist indien nodig (voedingsdeskundige zijn immers geen dierenartsen en mogen daarom nooit een diagnose stellen).

Voorbeeld van een goed voedingsadvies

In de dierenspeciaalzaak komt een klant met de vraag: “Doe ik het goed voor Fikkie?”. Er volgt een kort gesprek en in eerste instantie is het goed wat er in de dierenspeciaalzaak gekocht wordt. Toch wil de klant meer voorlichting en spreekt een consult af. Dat wordt bij de klant thuis afgenomen.

Tijdens het consult wordt het verleden en heden van Fikkie doorgenomen. De conclusie is dat er niets veranderd moet worden, behalve stoppen met de dagelijkse Dentastick. Het advies heeft men besproken met de dierenarts en deze is het er volledig mee eens.

Conclusie

Een goed voedingsadvies is afgestemd op de hond, de juiste voeding binnen de mogelijkheden van de eigenaar en het resultaat hiervan.

Wil je serieus voedingsadvies? Vraag het onze voedingsdeskundige >>>

Of ga naar zijn website >>>

0 Reacties

Geef een antwoord

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?