Spring naar toolbar
hondenverzekering

Dierenartsrekeningen kunnen enorm oplopen. Soms wel hoger dan 1000 euro. Wanneer je gewoon op consult gaat bij de dierenarts zijn de kosten zo rond 40 a 45 euro. Tel daar eventueel (bloed)onderzoeken en medicatie bij op en je bent zo 100 euro verder. Een hondenverzekering kan uitkomst bieden.

Tarieven

Er is natuurlijk ook altijd een mogelijkheid dat je in het weekend of in de nacht bij de spoeddienst terecht komt. Het tarief voor een consult ligt dan een stuk hoger. Laat staan als je hond bijvoorbeeld met spoed geopereerd moet worden. Of een ernstige ziekte onder de leden heeft waarvoor dure medicatie beschikbaar is. Dierenartsrekeningen kunnen oplopen tot duizenden euro’s.

Wanneer je goed verzekerd bent, keert de hondenverzekering een groot deel van deze kosten uit. Er zijn verschillende constructies. Zo betaal je bij de één standaard een eigen risico van 21%. Bij de ander een vast bedrag aan eigen risico, waardoor het zinvol is je facturen van een jaar op te sparen en in één keer in te dienen.

Op internet kun je diverse hondenverzekeringvergelijkers vinden, om zo de verzekering te vinden die het best bij je situatie past.

Eigen spaarpotje

hondenverzekeringNatuurlijk kun je ook zelf een spaarpotje vullen. Bijvoorbeeld door het geld wat je anders maandelijks aan een verzekering kwijt bent op te storten in plaats van een hondenverzekering af te sluiten.

Wie weet heb je mazzel en heb je, op de jaarlijkse controle na, geen dierenarts nodig. Je bouwt zo zelf een goed gevulde spaarpot op.

Het voordeel hiervan is dat je je geld zelf behoudt en het niet kwijt bent aan een verzekering die je niet nodig hebt. Het nadeel is dat je spaarpot ook weer zo leeg kan zijn, als je de dierenarts bijvoorbeeld wel tijdens een spoedpost nodig hebt.

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Er is enorm veel keuze en aanbod wanneer je een verzekering voor je hond wilt afsluiten. Oriënteer je alvast wanneer je weet dat je een hond verwacht, zodat je deze direct kunt afsluiten bij zijn of haar komst.

Hondenverzekeringen hebben altijd wachttijden. Gebeurtenissen in deze periode zijn uitgesloten van opname in de verzekering. Loopt je hond bijvoorbeeld mank in deze periode en bezoek je een dierenarts, dan staat dit in het dossier. Er wordt niet uitgekeerd.

Zijn er ook nadelen aan een hondenverzekering?

hondenverzekeringNatuurlijk. Zo moet je, net als bij iedere verzekering, altijd goed de kleine lettertjes lezen. De meeste verzekeringen hebben een maximumbedrag wat ze jaarlijks uitkeren en de premies zijn hoog! Dat rashonden steeds meer last hebben van aandoeningen ontgaat ook de verzekeringswereld niet. Sommige hondenverzekeringen sluiten bepaalde rassen zelfs al uit, nadat ras-gerelateerde aandoeningen al waren uitgesloten.

Let ook goed op welke verzekering je afsluit. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit basis- en aanvullende pakketten. Er bestaan verzekeringen waarbij je alternatieve zorg gedekt hebt in aanvullende pakketten. En in andere gevallen worden ook de kosten na het overlijden, zoals een crematie gedekt.

Zo heb je voor iedere situatie een passende oplossing. Kijk goed naar je eigen situatie en bereken goed wat voor jouw situatie de beste oplossing is. Het geeft in ieder geval een stuk rust, wanneer je weet dat je alles voor je hond kan doen wat nodig is wanneer je bij de dierenarts binnen stapt. Je hebt immers je financiële zaken goed op orde of een hondenverzekering achter de hand.

Wil je hier meer over weten? Praat erover op onze forum >>>

0 Reacties

Geef een antwoord

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?